Unilever: Duurzaamheid Meer Dan Nice-to-Have

Unilever: Duurzaamheid Meer Dan Nice-to-HaveÉén derde van de consumenten prefereert een duurzaam merk, volgens dit onderzoek. Keith Weed, chief marketing and communication officer van Unilever zei in een persbericht: “Dit onderzoek bevestigt dat duurzaamheid geen nice-to-have voor bedrijven is. Sterker nog, het is absoluut noodzakelijk.”

Noodzakelijk voor de financiële balans of voor People, Planet, Profit?

De financiële voordelen van duurzame merken is te lezen in de volgende groei, aldus Duurzaambedrijfsleven.nl:

Deze kans uit zich volgens Unilever ook in de eigen financiële prestaties. Zo hebben verschillende merken van het bedrijf, zoals Dove, Hellman’s en Ben & Jerry’s, duurzaamheid geïntegreerd in zowel hun purpose als producten.

Deze merken waren verantwoordelijk voor bijna de helft van de groei van Unilever in 2015. Gezamenlijk groeien deze merken bovendien 30 procent sneller dan de rest van het bedrijf, meldt het voedingsmiddelenconcern.

Nu is de vraag voor mij als ‘consument’ maar ook als adviseur, is Duurzaamheid een financiële aangelegenheid of ééntje die er echt voor People, Planet, Profit is?
Men zal kritischer en kritischer worden wat betreft duurzaamheid, eerlijke productie en ingrediënten. Dit is denk ik één van de grootste uitdagingen voor grote bedrijven die mee willen in duurzaamheid en de concurrentie met de kleine bedrijven.

Duurzaamheid penetratie

Als grote bedrijven zoals Unilever dit voor elkaar weten te boksen creëren zij de potentie om diffusie van duurzame producten teweeg te brengen. Dit zal de pricing en de gehele keten ten goede komen, wat vervolgens de consument ten goede komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *