Sociale Ondernemingen: Meeste Aandacht, Minste Financiële Prestaties

Sociale Ondernemingen Meeste Aandacht, Minste Financiële PrestatiesIn een interessant artikel omtrent sociale ondernemingen schetst het FD.nl dat sociale ondernemingen de meeste aandacht trekken maar waar de financiële prestaties achterblijven bij die van bedrijven waar winst voorop staat. In het jaarlijkse onderzoek ‘De Inspirerende 40’ wordt de top drie gevormd door Tony’s Chocolonely, Tesla en Dopper.

Joris van Zoelen van Synergie, die het onderzoek heeft laten uitvoeren:

Deze bedrijven vragen niet om aandacht, ze krijgen aandacht. Ze slagen erin om klanten bij hun ambities te betrekken. Wij denken dat ze mensen het geloof in een betere toekomst teruggeven. Op deze manier kun je blijven groeien, zelfs in verzadigde markten.

Levensvatbaarheid maatschappelijke ondernemingen

Omtrent de levensvatbaarheid schrijft het FD verder:

Het doorgroeien naar een middelgroot bedrijf schaal gebeurt nog weinig: slechts 30% van de onderzochte bedrijven is de eerste groeifase voorbij. De financiële prestaties van maatschappelijke ondernemingen blijven achter bij die van bedrijven waarvoor winst voorop staat. Nog geen derde zou winst hebben gemaakt in 2015. Een kwart speelt quitte en bijna de helft maakt verlies.

Kosten-efficiënte online middelen

Op basis van onze vele ervaring in de digitale wereld, met for-profit / commerciële bedrijven maar ook MVO organisaties en non-profit organisaties, leveren online middelen veel waarde voor de organisatie op diverse functies en doeleinden:

  • Ze kosten-efficiënt zijn, waarbij er veel getest en geproefd kan worden of en in welke mate een propositie resoneert.
  • online (middels pull marketing) de organisatie in staat stelt om mensen aan te trekken die reeds begaan of geïnteresseerd zijn in een bepaald maatschappelijk probleem.
  • Een online platform (website) relatief weinig financiële investering vereist, terwijl het een zeer belangrijk element kan zijn. Waarom ‘kan zijn’? Omdat online en de belangrijkheid ervan altijd onderhevig is aan de waarde propositie, doelstellingen en doelgroep.

De drie elementen propositie, marketing en website zijn gemarkeerd omdat zij deel uitmaken van onze werkwijze, waar u hier meer over kunt lezen.

Online dient als versterker voor bereik, zichtbaarheid en dus omzet en winst, waar de meeste sociale ondernemingen in het laatste gedeelte (omzet en winst) dus een uitdaging hebben.

Uw online partner

Mauxilium.com is een boutique online marketing en -business bureau gericht op MVO- en non-profit organisaties. Wij helpen deze organisaties online middelen ten volste benutten om de hun financiële en niet-financiële doelen te behalen. Een duurzame organisatie verdient een duurzame samenwerking.

U haalt in huis:

  • Vele jaren for-profit/commerciële ervaring die nu gericht ingezet worden voor MVO- en non-profit organisaties om hen te laten groeien en professionalisering slagen te maken waar nodig is.
  • Professionals die zelf betrokken zijn bij diverse sociale en maatschappelijke initiatieven, en weten wat inhoudelijk de uitdagingen zijn, passievol en betrokken.
  • 20+ jaar online ervaring, weten efficiënt en effectief de uitdagingen te tackelen middels online middelen.

Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe we middels online zichtbaarheid, omzet en winst kunnen genereren voor uw sociale onderneming, of hoe online uw waarde propositie beïnvloedt of kan versterken. Voor meer info omtrent onze diensten: http://mauxilium.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *