Omzet Verhogen? Dit Zijn Dè Enige Drie Factoren

Online omzet verhogen middels drie factorenOf je nu diensten of producten verkoopt, qua uitvoering kun je de omzet op 1001 manieren vergroten, echter leiden ze uiteindelijk allemaal terug naar dè drie factoren waar (online) omzet uit bestaat. De factoren zijn: Aantal klanten x Orderwaarde x Aantal aankopen per klant per jaar = Omzet.

Deze drie factoren zijn de enige om de waar je direct invloed op uit kunt oefenen en de omzet kunt vergroten.

Hoe bereken je de omzetgroei terug naar de drie factoren?

Stel, je wilt een omzetgroei behalen van 10% (hetzelfde kan ook met een absolute omzetgroei).

De omzetgroei kan gedistribueerd worden over de drie factoren, dit houdt het volgende in:

1,10√3 = 2,15% groei per factor. De wortel drie is gerelateerd aan de drie factoren. Stel je dat retentie buiten schot wilt laten, dan is het 10√2.

Dit houdt concreet in dat wanneer je het aantal klanten met 2,15% weet te laten groeien, en het gemiddeld bestelbedrag met 2,15% laat toenemen, en 2,15% meer terugkerende klanten weet te genereren, de omzetgroei van 10% wordt behaalt.

Wanneer de omzetgroei verspreid wordt over de diverse factoren, is de stijging die per factor behaalt moet worden relatief laag en wordt het een stuk behapbaarder en procesmatig. Er wordt duidelijkheid gecreëerd zodat je vanuit hier stapsgewijs naar oplossingen toe kunt werken.

Marketing performance hefbomen

Relatie tussen omzet factoren en bedrijfsfactoren

Onderstaande informatie is specifiek gericht op online omzet.

Aantal klanten:
Het aantal klanten is gerelateerd aan de online marketing kanalen, hoeveel (relevante) bezoekers kunnen er naar de waarde propositie en site geleidt worden. Wanneer bezoekers op de site zijn, zal de gebruikerservaring van de site, de conversiegerichtheid van de site van belang zijn om de bezoekers om te zetten in klanten.

Het aantal klanten (en ervoor de hoeveelheid verkeer) kan op twee manieren vergroot worden:
* Kwantitatief: meer verkeer genereren middels hogere budgetten, efficiënter met het budget om gaan, additionele online marketing kanalen aanboren.
* Kwalitatief: het conversie percentage verhogen waardoor de huidige hoeveelheid verkeer meer klanten behelst.

Bovenstaande gaat alleen op wanneer de additionele stroom van bezoekers van goede en minstens dezelfde kwaliteit is als de huidige bezoekers. Als dit niet zo is, zal het conversie percentage dalen. Op zich geen punt, maar dan moet de hoeveelheid bezoekers weer groeien.

Orderwaarde:
De orderwaarde wordt mede beïnvloedt door de pricing en kwaliteit van de diensten en/of producten en de diepte en/of breedte van het assortiment waardoor mensen meer dan één dienst en/of product zullen afnemen.

Aantal aankopen per klant per jaar:
Hoe vaak klanten per jaar terugkomen hangt af van een aantal elementen, de belangrijkste natuurlijk de aard van de waarde propositie. Als het een dienst of product is die niet meerdere malen per jaar af te nemen is, zal dat getal laag liggen. Daarnaast is de kwaliteit van belang, en het diepte en/of breedte van het aanbod wat klanten kan uitnodigen om iets anders te proberen of wat past bij de voorgaande aankopen.

Wil jij weten hoe wij voor jouw bedrijf de online omzet op een systematische manier kunnen vergroten? Neem dan nu contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *