Marketing inhouse, uitbesteden of…? | MVO organisaties

Elke groeiende MVO organisatie heeft het nodig: marketing. U heeft een fantastisch product en verhaal, nu is het aan u om dit kenbaar te maken aan uw doelgroep. Maar doet u dit door iemand in uw eigen organisatie hier verantwoordelijk voor te maken, besteedt u dit uit of kiest u voor een hybride samenwerking? In tegenstelling tot wat u nu verwacht te lezen vinden wij het niet altijd een betere optie om marketing uit te besteden. Wij zetten de voor- en nadelen voor u op een rij!

Marketingafdeling in uw eigen organisatie

Voordelen: Het opzetten en uitvoeren van de marketing binnen de eigen organisatie heeft als voordeel dat bedrijfsfactoren een grotere rol hebben bij het bepalen van de strategie en de executie doordat er veel meer contact is met andere afdelingen. Hierdoor weet een marketingafdeling concreter wat er speelt op het gebied van ontwikkelingen en veranderingen, toekomstplannen en is de communicatie laagdrempeliger.

Nadelen: Hoe langer een medewerker binnen het bedrijf actief is, hoe groter de kans op een tunnelvisie. Dit is over het algemeen toepasbaar op alle afdelingen binnen een organisatie, echter is het voor marketing cruciaal om niet in een tunnelvisie terecht te komen. Zo staat de innovatie stil en wordt het budget niet altijd efficiënt meer besteed door gebruik van achterhaalde gedachtegangen, platformen en methodes.

Marketing uitbesteden

Voordelen: U hoeft zich geen zorgen te maken omtrent extra lasten en plichten die u als werkgever wel heeft. Daarnaast zijn uren vaak efficiënter, zijn externe marketingbureaus vaker op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen en heeft een bureau vaak een certificering vanuit bijvoorbeeld Google.

Nadelen: Een bureau kent uw doelgroep, doelstellingen en organisatiekenmerken veel minder dan uzelf. U besteedt uw marketing letterlijk uit, u krijgt dus dezelfde aanpak als andere klanten van een marketingbureau omdat zij niet inhoudelijk betrokken zijn bij uw business. Hierdoor zijn de prestaties vaak minder effectief dan mogelijk is.

Hybride samenwerking marketingpartner

Voordelen: U houdt de marketing deels inhouse en u/uw medewerkers kunnen uw business values en kennis omtrent doelgroep, product en organisatie communiceren met een marketing partner. Deze informatie draagt bij aan een kosten- en tijds efficiënte marketingstrategie, -tactiek en uitvoering. Eerder kon u in dit artikel lezen waarom u als MVO ondernemer beter af bent met een duurzame online marketing partner

Nadelen: Marketingpartners zijn schaars, een goede partner is namelijk geintresseerd in uw verhaal en bedrijf wat bijdraagt aan een proactieve houding, en niet enkel het zogenaamde “Uurtje factuurtje”. Daarnaast heeft u een extra uitdaging als MVO organisatie, wat het lastig maakt om de juiste partij te vinden die uw boodschap begrijpt.

Wat is het standpunt van Mauxilium?

“Schoenmaker, blijf bij uw leest” is wellicht goed toepasbaar in wat wij noemen een ‘hybride samenwerking’. De voordelen hiervan zijn dat we samen met u kijken wat u zelf kan oppakken binnen uw organisatie, en welke specialisaties wij op gaan pakken. Uiteindelijk is het naast uw product uw verhaal wat u onderscheidt, aan ons de missie om uw verhaal te vertalen naar een effectieve marketingstrategie, -tactiek en uitvoering. Doordat wij intrinsiek gemotiveerd zijn in uw bedrijf, verhaal en product/dienst denken we actief mee in hoe u binnen uw organisatie bepaalde taken eventueel zou kunnen oppakken, en ontzorgen u door met een gespecialiseerd team uw doelgroep zo goed mogelijk te bereiken. We gaan graag met u het gesprek aan om te kijken waar we u bij kunnen helpen om zo ook van uw MVO organisatie een succes te maken. Nieuwsgierig wie we zijn? Ontdek hier het team en maak vandaag nog een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *