ING WoonIndex: Duurzaamheid Minder Belangrijk Dan Kostenbesparingen en Comfort

ING WoonIndex: Duurzaamheid Minder Belangrijk Dan Kostenbesparingen en ComfortMen investeert graag in eigen woningen, de voornaamste redenen zijn besparingen op de energierekening en verkregen comfort. Duurzaamheid is bijzaak, zo meldt Duurzaambedrijfsleven.nl omtrent het ING WoonIndex onderzoek.Wanneer woningeigenaren wel investeren in duurzaamheid, dan zijn zonnepanelen een must:

Wanneer woningbezitters besluiten te investeren in de eigen woning, dan wil een kwart van de woningbezitters in 2017 energiezuinige apparaten aanschaffen. Zonnepanelen blijken een populaire investering te zijn bij de woningeigenaren. Ruim een op de vijf heeft plannen om zonnepanelen of een nieuwe HR-ketel aan te schaffen.

Ook toekomstige woningeigenaren hechten veel waarde aan zonnepanelen. 15 procent van de woningeigenaren zien zonnepanelen als een eis voor hun volgende aankoop. Als echter blijkt dat de toekomstige woning niet over zonnepanelen beschikt, dan is een op vier van de woningbezitters bereid om alsnog te investeren in zonnepanelen.

Duurzaamheid is een extraatje

Dit maak ik vaker mee (ook in de sociale/duurzame/MVO projecten waar ik bij betrokken ben), voor veel mensen is duurzaamheid geen primaire behoefte of reden tot investering, aankoop enzovoorts. Dit is ook één van de grotere uitdagingen die MVO organisaties hebben, hoe bereiken ze en verkrijgen ze genoeg kritische massa om een bestaansrecht te hebben? Dit lukt vaak niet slechts met alleen de primaire doelgroep die echt gaat voor de missie, visie en duurzaamheid. Nog niet, dit komt zeker naarmate het bewustzijn groeit omtrent een uitdaging of duurzame propositie, daar kan de organisatie in kwestie zeker wat aan doen.

Het stunten met prijzen kan werken, maar kan een korte termijn effect hebben. Het creëren van bewustzijn omtrent een uitdaging neemt weer langere tijd in beslag. Het gaat dus om een goede mix van korte termijn en lange termijn oplossingen waarbij diverse doelgroepen succesvol bereikt worden. Lees in dit artikel hoe u ‘latente doelgroepen’ kunt bereiken middels online kosten-efficiënte middelen.

Brainstormen?

Wilt u brainstormen hoe u meerdere doelgroepen kunt bereiken of hoe u marketing strategisch het zou kunnen aanvliegen? Neem dan contact met ons op. Door zelf betrokken te zijn bij allerlei projecten in combinatie met de vele jaren business en marketing ervaring kunnen wij u allerlei nieuwe invalshoeken presenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *