Groene Branding: Bewustwording Eerst

Groene branding: bewustwording eerst om duurzaam te vermarktenEen interessante visie kwam ik tegen op Frank.news omtrent zogenaamde ‘Groene Branding’ en hoe Monique Messelink aangeeft dat de consument onderdeel van het verhaal moet zijn om keuzes te vergemakkelijken. Het artikel geeft aan: “verandering van gedrag blijft een weerbarstige zaak. Mensen voelen wel impulsen en willen in principe iets goeds doen, maar verandering van gedrag vinden ze lastig.”

Voordat daadwerkelijke verandering plaats kan vinden, is bewustwording nodig. Zonder echt bewust te zijn van de ‘groene uitdaging,’ zal verandering en dus gedrag achterwege blijven, dit is de taak van groene branding.  Dit is ook precies wat verderop wordt aangegeven in het artikel: “Om te snappen hoe je er iets aan kunt doen, moeten mensen wel snappen hoe het zit.” Opvoeding en het creëren van bewustzijn is key voor daadwerkelijke betrokkenheid bij de organisatie en de uitdagingen waar zowel de organisatie als klanten voor willen gaan.

Content marketing

Naast dat social media van belang is om de discussie omtrent onderwerpen te faciliteren en op gang te brengen, vind ik content marketing van groot belang. Denk bijv. aan blogs, videos, presentaties en ga zo maar door. Dit moet op een consistente maar ook periodieke basis gebeuren. Bewustwording en gedragsverandering vinden (in de regel) niet plaats na een, twee of drie keer geconfronteerd te worden met het onderwerp.

Wilt u weten hoe uw organisatie ‘groene branding’ teweeg kan brengen, effectief naar uw doelgroep en doelstelling, neem dan contact met ons op!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *