Website optimalisatie

U haalt niet het rendement uit uw website wat u voor ogen had? Een probleem waar bijna iedere ondernemer en organisatie tegen aan loopt. Enerzijds is het de vind- en zichtbaarheid, anderzijds is het de effectiviteit van de website. Want wat is nou een ineffectieve website zonder bezoekers?

 

 

Search Engine Optimisation

SEO,oftewel Search Engine Optimisation, staat voor het beter vind- en zichtbaar maken van een website en haar inhoud in de zoekresultatenpagina’s van de zoekmachines. Zoekmachines, zoals Google, Bing en Yahoo rangschikken de resultaten voor een zoekopdracht op basis van meer dan 200 criteria. Een goede vindbaarheid zorgt ervoor dat uw doelgroep u op de juiste zoekopdrachten kan vinden. Naast een goede vindbaarheid is een goede zichtbaarheid ook van belang. Een bezoeker moet natuurlijk ook uw website bezoeken als deze in de zoekmachines staat, en niet een van de andere resultaten. Wij optimaliseren de vind- en zichtbaarheid altijd samen, beide factoren een sterke correlatie vertonen.

Conversieratio optimalisatie

Een tweede belangrijk doel van website optimalisatie is conversieratio optimalisatie. Dit wil zeggen, de website zo verbeteren dat bezoekers de acties doen die u graag ziet. Te denken valt aan een product kopen, een offerte aanvragen, nieuwsbrief aanmelding, contact zoeken en ga zo maar door. Het gaat uiteindelijk om een gebruiksvriendelijke website.

Klantervaring en vindbaarheid gaan hand in hand

De klantervaring op de website is een belangrijk gegeven voor zoekmachines en de vindbaarheid van de website. Het doel van een zoekmachine is personen de beste websites in de zoekresultaten te tonen. De ‘beste website’ is tweeledig, het is een website die zowel conversie- als zoekmachine-geoptimaliseerd is. Daarom gaan conversieratio optimalisatie en SEO hand in hand.

Hoe helpt Mauxilium?

Wij lichten uw website gedegen door en onderwerpt deze aan meerdere tests, om de aandachtspunten en oorzaken bloot te leggen. Hierbij houden we rekenschap met uw doelgroep, uw product/dienst en concurrentie. Wij houden de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten, en door de jarenlange ervaring waarbij honderden website de revue hebben gepasseerd gaan we doelgericht te werk te gaan.

Website optimalisatie is een onderschat hulpmiddel om meer rendement uit uw website te halen. Wij vertellen u graag hoe we uw website naar een hoger niveau kunnen tillen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend voorstel.