Duurzame Lokale Energie Coöperaties Zijn de Enige Weg

Duurzame Lokale Energie Coöperaties Zijn de Enige WegDit aldus Cor de Graaf, voorzitter van de Windunie. De Graaf geeft aan dat decentraal opwekken de toekomst is en dat lokale coöperaties veel maatschappelijk draagvlak hebben. Dit uit zich ook in de reeds 300 lokale energiecoöperaties die er al zijn.

Omtrent provincies meldt NieuweOogst.nu:

Toch kijken provincies daar anders naar.

Dan gaat het om de landschappelijke inpasbaarheid. Bij weerstand tegen windturbines gaat het alleen daarover. Wij hebben de overtuiging dat als je lokaal opgewekte energie tastbaar maakt en zorgt dat mensen kunnen meedoen, het een positieve impact heeft op het maatschappelijke draagvlak en dat mensen energie meer gaan waarderen.

Coöperaties

Coöperatieve ondernemingen zijn van groot belang voor Nederland en de rest van de wereld, zo belangrijk zelfs dat de VN 2012 heeft uitgeroepen tot het Jaar van de Coöperatie.

Impact die online heeft

Online kan bijdragen aan de verdere acceptatie en integratie van lokale duurzame energie door de zichtbaarheid/bekendheid te creëren, te informeren omtrent de voors en tegens en de uiteindelijke ‘aankoop’ van lokale energie. Online middelen zijn kosten-efficiënt en –effectief en kunnen gericht de doelgroep bereiken.

De grote energie spelers hebben hun online activiteiten –ook mede hun budget- goed op orde. Wilt u dat ook voor uw (energie)coöperatie, neem dan contact met ons op. Grote budgetten zijn absoluut niet nodig. Wij hebben 20 jaar online ervaring, bij zowel grote als kleine bedrijven en weten budgetten efficiënt in te zetten binnen de context van de organisatie.

Grote impact, kleine investeringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *